Onzekerheid en weinig zelfvertrouwen…

Daar sta je, als aan de grond genageld. Hoorde je dit nou goed? Ging dit over jou? Je staat met een mond vol tanden. Onzeker kijk je om. Er staat niemand achter je dus het was echt tegen jou.

Je voelt boosheid opkomen, maar wil niet op deze manier reageren. Je gaat verder met waar je mee bezig was, maar van binnen gieren de emoties. Je bent boos, verdrietig, aangeslagen ook. De rest van de dag probeer je door te komen en dat lukt tot op zekere hoogte. Wat is het toch dat je je elke keer zo uit het veld laat slaan als iemand commentaar levert? Waarom trek jij het je juist zo aan terwijl een ander er geen problemen mee heeft.

Achteraf, wanneer je tijd hebt om erover na te denken, dan schiet je pas te binnen wat je allemaal had kunnen antwoorden. Maar op dat moment kom je er niet op.

Dit gebeurt je regelmatig en je wilt het wel anders, maar er zitten teveel emoties dwars. Waar komt die onzekerheid toch vandaan?

Hoe zou het voor je zijn als die onzekerheid plaats zou maken voor zelfverzekerdheid? Dat je het niet meer zo aantrekt wat anderen van je vinden, omdat wat je doet, goed voelt voor jou. Dat je zonder mensen te kwetsen, toch voor jezelf kan opkomen? Zou dat niet fantastisch zijn?

Vaak weet je zelf niet wanneer je ooit onzeker bent geworden. Met hypnotherapie kijken we waar die onzekerheid vandaan komt. En dan ga je het opruimen, zodat je bevrijd bent van dat gevoel van onzekerheid.