Wat is hypnose?

Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of als je opgaat in die ene speciale film of dat boek…

Of als je aan het autorijden bent en je ineens in de gaten hebt dat je al een heel stuk verder bent zonder je te herinneren hoe…

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.

De trance waarover hierboven gesproken wordt, kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent.

Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut en dus therapeutisch worden ingezet. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent. Een hypnotherapeut kan hypnose op een adequate manier inzetten om met jou te werken aan de oplossing voor jouw probleem.

Met hypnotherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen, waardoor nieuwe inzichten ontstaan die je kunt toepassen in het dagelijks leven om je doelen te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om klachten die ergens in het verleden zijn ontstaan, te verhelpen. Het kan dus heel goed dat je niet eens meer weet wanneer en waardoor klachten zijn ontstaan. Het onbewuste weet dat wel, en daar maken we gebruik van.

Bewust of onbewust?

Bewust verwerken we maar 60 bits per seconde, het onbewuste 11,2 miljoen bits per seconde. Het onbewuste heeft een verwerking van informatie die zo’n 200.000 keer sneller is dan het bewuste, en bepaalt daarmee tevens voor 95% ons gedrag, voelen en denken. Kortom: het onbewuste is een opslagplaats van gegevens. We vinden er informatie en we kunnen er van leren.

0%
TEVREDEN

Ontspan, neem afstand en reflecteer.

Omdat hypnose voor veel mensen nog onbekend terrein is, werken wij met een GRATIS en vrijblijvende belafspraak waarin we doornemen wat je kan verwachten en wat de kosten zullen zijn. Wij streven 100% tevredenheid na, derhalve bieden wij duidelijkheid vooraf!

MAAK EEN BELAFSPRAAK