Je hoeft hier niet mee te blijven lopen.

Paniekaanvallen! Je hart gaat tekeer, je hoofd bonkt, je kunt niet meer helder nadenken je wordt misselijk. Je weet het zeker, er gaat iets vreselijks gebeuren. Paniek. Vluchten of vechten?

Herken jij dit?

  • Ineens is het er. Angst. Je kunt niet meer helder nadenken en weet even niet meer wat je moet doen. Je wilt alleen nog maar onder een dik dekbed kruipen en door niemand gestoord worden.
  • Een verlammend gevoel. De angst slaat toe. Je kunt je niet meer bewegen en weet al helemaal niet wat je moet zeggen. Je wilt weg uit deze situatie, maar hebt geen idee hoe.
  • Je raakt in paniek. Het zweet breekt je uit. Als er mensen in je buurt zijn dan ren je weg. Als er niemand in de buurt is dan ga je gillen of heel hard huilen. Je zit er compleet doorheen.
  • Je weet niet meer waarop je kunt vertrouwen. Je lichaam geeft verkeerde signalen.
  • Je voelt je onzeker. Want je weet nooit wanneer de volgende paniekaanval weer opkomt. Je weet dat de angst buiten proportioneel is, maar je hebt het niet onder controle. Als je nu niets onderneemt dan wordt het van kwaad tot erger.

Onzekerheid door angst

En dan volgt er een periode dat het wel weer met je gaat. De paniekaanvallen zijn voor even verdwenen. Je voelt je weer wat beter en opgelucht. Maar het is niet te voorspellen wanneer de volgende paniekaanval komt. Dat maakt je onzeker. Dat jou dit overkomt is onbegrijpelijk. Je had toch alles op een rij en onder controle? Jij bent toch juist degene die voor anderen klaarstaat, degene die zo goed weet hoe anderen hun problemen moeten oplossen? Mensen komen juist naar jou met hun problemen! En nu je zelf worstelt weet je niet hoe je dit kunt omzetten. En er met anderen over praten helpt al helemaal niet.

Omgaan met paniekaanvallen

De mensen om je heen proberen het te begrijpen, maar snappen niet waarom en ze weten niet goed hoe ze op je moeten reageren. Je twijfelt aan jezelf. Je durft er niet meer over te praten, want je merkt steeds vaker dat mensen om je heen je niet meer kunnen volgen. Ze nemen afstand of komen met goed bedoelde adviezen waar je niks mee kunt. Je wordt moe van het steeds weer moeten uitleggen dat de goed bedoelde adviezen niet voor jou werken. Je wordt er depressief van en weet niet hoe je het tij moet keren.

Hulp bij angst

Hoe is het mogelijk dat jou dit is overkomen? Jij was toch juist altijd heel sterk. Je kon de hele wereld aan, en nu wordt jouw wereldje steeds kleiner. Je wordt knettergek van jezelf. Je kan niet logische nadenken en raakt steeds verder in een isolement omdat je geen zin meer hebt in goedbedoelde adviezen. Dus verzin je steeds een smoes om maar nergens meer heen te hoeven. Je wilt er zo graag van af, maar je weet niet hoe. Je hebt al zoveel geprobeerd. Jouw toekomst wordt uitzichtloos als je nu niet in actie komt.

Voorbeeld van een paniekaanval en fobie

0%
TEVREDEN

Ontspan, neem afstand en reflecteer.

Omdat hypnose voor veel mensen nog onbekend terrein is, werken wij met een GRATIS en vrijblijvende belafspraak waarin we doornemen wat je kan verwachten en wat de kosten zullen zijn. Wij streven 100% tevredenheid na, derhalve bieden wij duidelijkheid vooraf!

MAAK EEN AFSPRAAK