Afgelopen zaterdag was ik uit eten met een vriendin en onze mannen. Ik ken haar al 19 jaar, en we hebben ontzettend veel met elkaar meegemaakt. Omdat de meeste vrouwen stoeien met altijd wel een paar kilo’s, heb ik bij haar een paar maanden geleden de virtuele maagband geplaatst. Op de één of andere manier wilde het haar maar niet lukken om die paar kilo’s af te vallen. Zelfs na het plaatsen van die maagband ging het niet veel beter. Dat was nieuw voor mij. Want ik zie bij iedereen resultaat, ook bij mezelf. De rust om niet meer heel de dag met voeding bezig te zijn, gunde ik haar ook zo. Helaas, dat was niet gelukt, zou je kunnen zeggen. Niets is minder waar.

Inzicht krijgen in wat je wilt, kan een zeer bevrijdend effect hebben. Na de nodige gesprekken tijdens de sessies, waar ik er achter probeer te komen wat haar positieve intentie achter haar eetpatroon was, kwam ze tot de ontdekking dat ze de noodzaak voor het afvallen eigenlijk helemaal niet zag. Ja, ze wilde wel terug naar haar lijf van 10 jaar geleden, maar ze wilde eigenlijk nog liever gewoon lekker van het leven genieten. En daar hoort voor haar een drankje en een hapje bij. Ze heeft geen gezondheidsklachten en ziet er sowieso fantastisch uit. Haar onbewuste weigerde dus om mee te werken, omdat ze diep van binnen zichzelf wel best vond. Ook zij kreeg een inzicht. Ze vindt zichzelf nu niet alleen wel best, ze voelt zichzelf geweldig, omdat ze ineens besefte, ik hoef niet te veranderen. Mijn lijf hoeft niet te veranderen. Mijn mindset moet veranderen. Ik ben goed zoals ik ben.